Fă pasul care-ți schimbă viața

Articole Urologie » Fă pasul care-ți schimbă viața

Categorie :

Articole Urologie

Postat în :

distribuie :

„Fă pasul care-ți schimbă viața”,
consult gratuit pentru depistarea precoce a cancerului de prostată – O campanie UroPoint în colaborare cu Spitalul REGINA MARIA Cluj

Clinica UroPoint lansează campania „Fă pasul care-ți schimbă viața” prin care 200 de bărbați din județul Cluj, cu vârste între 50-65 de ani, pot beneficia de screening gratuit pentru cancerul de prostată. Campania inițiată de echipa medicală a clinicii UroPoint, în colaborare cu Spitalul REGINA MARIA Cluj, se desfășoară în perioada 1 iulie- 30 august.

Consultul va fi realizat de către echipa de medici specialiști urologi de la UroPoint, iar testul PSA (Antigen specific prostatic) este pus la dispoziție tot gratuit, în cadrul Spitalului REGINA MARIA Cluj. Echipa de Urologie a clinicii UroPoint este formată din specialiști în uro-oncologie, biopsie IRM-fusion, chirurgie endoscopică și laser, chirurgie robotică și laparoscopică 3D.

Prin intermediul call center-ului UroPoint (telefon 0364 915 sau 0364 431 001) pacienții se pot programa pentru consultul gratuit în cadrul Clinicii UroPoint și pentru testarea PSA gratuită oferită de Spitalul REGINA MARIA Cluj

Cancerul de prostată (CP) reprezintă una dintre cele mai importante probleme de sănătate ale bărbatului cu vârsta peste 50 de ani, fiind cea mai frecventă malignitate întâlnită la această categorie populaţională şi a doua cauză oncologică de deces după neoplasmul pulmonar.

Incidenţa CP a cunoscut o dinamică deosebită în ultimii 20 de ani după introducerea în practica medicală a programelor de screening bazate pe determinarea antigenului prostatic specific (PSA). Screening-ul în medicină este definit ca un serviciu de sănătate publică adresat membrilor unei populaţii bine definite, la risc pentru o anumită boală, care sunt  asimptomatici şi cărora li se aplică un test prin care se detectează boala în stadiu incipient, vindecabil.

În Romania, screeningul pentru CP nu este o rutină. Din acest motiv, în momentul diagnosticului multe cazuri sunt în stadiu avansat local sau metastatic. Cei care susţin programul de screening afirmă că acesta este crucial în diagnosticul formei localizate la nivelul prostatei, cu impact extrem de important asupra mortalităţii. Ţinta programului de screening al CP este bărbatul cu vârsta peste 50 de ani, care este asimptomatic dar care poate avea boala într-un stadiu incipient. Prin determinarea valorii PSA şi efectuarea tuşeului rectal se pot identifica pacienţii care prezintă suspiciunea de CP. În cazul acestor pacienţi se efectuează rezonanță magnetică multiparametrică de prostată, urmată de puncţie biopsie prostatică țintită (IRM-fusion) cu examen anatomopatologic prin care se stabileşte diagnosticul de certitudine.

Screeningul CP are două obiective: primul este reducerea mortalităţii prin CP, iar al doilea este creşterea calităţii vieţii pacienţilor cu CP. Dacă aceste două deziderate nu sunt atinse se consideră că screening-ul nu are justificare medicală, socială şi financiară. Tendinţele de evoluţie a mortalităţii diferă de la o ţară la alta. În ţările dezvoltate, cum ar fi Statele Unite, Austria, Franţa sau Marea Britanie, rata de mortalitate a scăzut ca urmare a programelor agresive de screening.

Screening-ul pentru CP se repetă anual şi încetează din momentul în care expectanţa de viață se consideră a fi mai mică de 10 ani.

Despre UroPoint

UroPoint UroPoint este locul în care profesionalismul, demnitatea și empatia sunt elementele ce au pus bazele unei echipe de medici specialiști cu reacție față de nevoile pacientului. Echipa medicală din cadrul Clinicii UroPoint este formată din medici dedicați, atenți la nevoile pacientului, și cu preocupare permanentă pentru excelența și dezvoltare profesională.

Echipa de Urologie a clinicii UroPoint este formată din specialiști în chirurgie robotică, chirurgie laparoscopică, endoscopie joasă, ureteroscopie flexibilă, chirurgie laser, biopsie IRM-fusion și uropediatrie.

Despre Spitalul REGINA MARIA Cluj

La Spitalul REGINA MARIA din Cluj găsești echipe multidisciplinare, în cadrul cărora colaborează chirurgi cu experiența și competențe deosebite în specialitățile: chirurgie generală și vasculară, chirurgie robotica, ortopedie, ORL, urologie, chirurgie ginecologică, chirugie plastică, chirurgie pediatrică.

Dispunem de 6 linii de de gardă, maternitate, centru de imagistică iar camerele noastre de gardă pentru adulți și copii sunt pregătite să primească pacienți 24/7.

Dorești o programare?

Vă rugam sa ne contactați la unul din numerele de telefon 0364 915 sau 0364 431001 sau la adresa de email contact@uropoint.ro